Ön még nem választott települést!
Kérjük, válassz települést!
vagy

Fedezd fel a világot a Spektrummal!

Október 1. és 31. között minden digitális kábeltévé előfizetőnk szabadon nézheti a Spektrum teljes kínálatát a nyílt időszak keretében.

Október 1. és 31. között minden digitális kábeltévé előfizetőnk szabadon nézheti a Spektrum teljes kínálatát a nyílt időszak keretében.

 

Október 1-jén 22:00-től rögtön belevethetjük magunkat a rejtélyekbe a Fikció vagy valóság című sorozattal. Legyenek krimik vagy rémtörténetek, kém- és kalandfilmek, egyben megegyeznek: magukkal ragadnak és szórakoztatnak. De vajon miként született e filmek ötlete? Valódi tényeken alapulnak, vagy csupán fantázia szüleményei? A sorozat a filmtörténet legendás alakjainak igazi arcát mutatja be - már amennyiben fellelhető hús-vér ember a hős mögött. Az igazi legendákból kiderül, hogy a valóságnál nincs jobb rendező: sokszor még a filmeknél is érdekesebb történeteket kreál az élet.

Várfoglalók

A Várfoglalókat vasárnaponként láthatják a nézők, ahol a várak rejtelmeit ismerhetik meg. Egy kézikamerákkal, filmkészítésre alkalmas okostelefonokkal és drónokkal felszerelt filmes csapat elindul, hogy Vadon János, az ismert rádiós és televíziós műsorvezető és megszállott “vár imádó” vezetésével bepillantson a ma már többnyire csak romjaikban létező középkori váraink kulisszatitkaiba. Helyi szakértők és várkapitányok is velük tartanak. A velük folytatott kötetlen beszélgetések során feltárulnak az adott várral kapcsolatos tények és legendák, találkozunk talányos, máig magyarázatra váró rejtélyekkel. Miért épp ott, milyen célból épült a vár? Hogyan lehetett megközelíteni? Hol és miért épp ott volt a vár bejárata? Van-e, volt-e a várnak titkos bejárata? Melyik volt a vár leggyengébb, legjobban támadható része?  Hogyan ostromolták, és miként zajlott a vár utolsó ostroma? Hányan lakták és védték - és kik voltak a hős várvédők? Megannyi kérdés, amelyre választ kaphatunk. Nézd a Várfoglalókat vasárnaponként a Spektrumon, ahol 16:00-tól az ismétlést, majd 16:30-tól az új rész premierjét vetíti a csatorna!

 

Október 6-án a történelem egy szeletének titkait fedhetjük fel 21:00-tól. A nácik felemelkedése című sorozat a II. világháború meghatározó konfliktusával foglalkozik: Hitler Sztálinnal találja szemben magát, az éppoly könyörtelen diktátorral, mint amilyen ő maga. Hitler megpróbálja megtéveszteni az orosz vezért Nagy-Britannia lerohanásának tervével, miközben titokban a Szovjetunió megtámadására készül. Sztálinnak azonban beépített embere van Hitler főhadiszállásán. Hitler ellenfelére talál. Németország vereséget szenved a keleti fronton, és az ellenállás egyre fokozódik, miközben Hitler példátlan pusztulásba taszítja Németországot. A műsorból megtudhatjuk, mi vezet a diktatúrák bukásához, és láthatjuk a csaknem a szabadság lerombolásához vezető arroganciát, amely végül önmagát semmisítette meg.

 

Október 23-án 17:00-tól kezdődik az Abrakadabra – titokzatos bűvészettörténet, melyben a szemfényvesztés titkaiban merülhetünk el. A sorozat a bűvészet vizuális műfajának ágait és azok kalandos történetét mutatja be. A műsor betekintést enged a titkokba: megtudhatjuk hogyan lopta le Rodolfo a nézők nyakkendőjét, hogy hogyan hajlított kanalat Uri Geller és hogy hogyan szabadult ki bilincseiből Houdini. Ez a sorozat egyedülálló a nemzetközi piacon is, mivel nem készült a témában ismeretterjesztő sorozat az elmúlt két évtizedben. Ennek a műfajnak a gazdag történetét, számos különböző ágát és a trükkök megoldása mögött rejlő gondolkodásmódot ismerhetjük meg szórakoztató formában.

abrakadabra

Október 29-étől a természetet fedezhetjük fel! David Attenborough: Az élet színei 18:50-től kezdődik a Spektrumon. A természet színkavalkádját hajlamosak vagyunk magától értetődőnek tekinteni. A sorozatban David Attenborough útra kel, és Costa Rica esőerdőitől a havas Skót-felföldig megmutatja, milyen rendkívüli módokon használják az állatok a színeket. Láthatjuk, hogyan változnak meg a színek a felmelegedő világban, és megtudhatjuk ennek hatását az állatokra, hiszen néhányan közülük hihetetlen módon alkalmazkodnak a változásokhoz, ráadásul a színek a fennmaradásért folytatott küzdelemben is szerepet játszhatnak.

 

Október 31-én, a nyílt időszak utolsó napján 21:00-tól jön a Kódolt katasztrófák című sorozat. Megtudhatjuk, hogyan vezetett egy sor tervezési hiba, helytelen döntés és sikertelen protokoll a világ valaha látott legborzalmasabb szerencsétlenségeihez. Az emberiség leghírhedtebb katasztrófáiban egyetlen dolog közös: mindegyik sorozatos tévedések eredményeképpen következett be. Az egyes epizódok más-más katasztrófákat dolgoznak fel, rávilágítva, hogy a hibák sorozata nem egyszer már a tervezőasztalon kezdődött, majd folytatódott egészen a szerencsétlenség bekövetkezésének pillanatáig. A műsorban a Kennedy elnök elleni merénylettől a New York-i ikertornyok megsemmisüléséig kerülnek górcső alá különböző tragédiák, bemutatva a kulcsfontosságú pillanatokat, amelyek megpecsételték kimenetelüket.

 

A fentieken túl is számos érdekességgel találkozhatunk a Spektrum műsorainak köszönhetően, érdemes lesz átkapcsolni a csatornára.

 

Jó szórakozást kíván

a Vidanet Ügyfélközpont Csapata